onsdag, marts 14, 2007

Mini album til min svigerfar

Min svigerfar fylder 70 på fredag og i stedet for et kort, har jeg lavet et lille minialbum til ham. Han og min svigermor, deltog i et arrangement på Koldinghus i vinterferien og jeg var inde og se dem danse. Billederne jeg tog, blev mildest talt elendige, kameraet var forkert indstillet og det opdagede jeg først bagefter, men nu har jeg brugt nogle af dem til dette lille minialbum. Jeg har også "lånt" et par billeder fra Koldinghus hjemmeside. Jeg har lavet det som en lille eventyr bog og digtet en fjollet historie til! Forsiden af det lille tin album!


Den lille eventyrbog samlet, der er billeder og tekst på begge sider og den ligger løst i æsken.Alle siderne før de blev samlet, der er deværre ikke megt plads til fotomatter og pynt i den lille tinæske, hvis den skal kune lukkes og jeg er alligevel nødt til at binde et bånd om for at holde den lukket, selvom jeg synes jeg har begrænset mig meget!

Teksten kan vist ikke læses, så min fjollede historie kommer her i sin helhed!

Der var engang en flot og statelig adelsmand, som hed Børge von Frilund! Han og hans yndige viv, Bodil von Frilund, boede på det smukke slot Koldinghus, hvor de levede i fred og fordragelighed med byens borgere. Børge von Frilund nærmede sig de 70 år, så derfor besluttede han og hans yndige viv, at de i den anledning ville holde et bal for alle mennesker i byen. De sendte en ridder ud med bud til byens borgere om at komme til bal på slottet på selve fødselsdagen! Da aftenen for ballet oprandt, lå det smukke slot badet i lys, og spejlede sig i den store slotssø. Det var så smukt et syn, at man næsten tabte vejret ved at se derpå! Børge von Frilund og hans yndige viv, Bodil von Frilund, stod i deres stiveste puds, og tog imod gæsterne. Hun var iført sin smukke grå og sorte kjole, som var importeret helt oppe fra Århus. Den fine hat med sløret, de lange hvide handsker og det bedårende smil gjorde sit til, at hun så yderst elegant og fornem ud! Han var iført sin fineste sorte paryk, den fornemme frakke med guldknapper og store manchetter, hvide strømper og blankpudsede sølvspænder på skoene. Jo, de var skam et stateligt par at se på! Byens borgere indfandt sig snart! Ikke alle var standsmæssigt påklædt, men den slags så den rare adelsmand og hans yndige viv stort på. De var skam ikke nogle snobber, og de så ikke ned på dem, som havde mindre end de selv! Oppe i balsalen dansede Børge von Frilund og hans yndige viv, Bodil von Frilund, lystigt med byens borgere, og de morede sig dejligt. Børge von Frilund lærte de upassende påklædte unge damer de rigtige trin til dansen Menuette, og Bodil von Frilund gjorde ligeledes med de upassende påklædte unge mænd! Senere blev alle trakteret med farvestrålende, fjerlette (!!) retter, og Børge von Frilund og hans yndige viv gik selv rundt ved bordene for at sikre sig, at alle fik, hvad de kunne bekomme sig! Således endte en dejlig aften på slottet, og se det var et rigtigt eventyr!

9 kommentarer:

Anne Thormose sagde ...

Det er dog et herligt og velskrevet eventyr, og et rigtig flot album. Det kan din svigerfar da kun sætte stor pris på.

Scrap-hilsen fra Anne

Anonym sagde ...

Vildt flot, og et fantastisk eventyr. Det tror jeg bringer lykke på gavebordet.

Scrap-hilsen fra Lone

Anonym sagde ...

det er bare blevet flot. Og du nåede det ;-)
Marianne

lam sagde ...

wow super flot album med fine detaljer og en genial historie

Gitte sagde ...

Sikke et arbejde, skøn historie og et superflot album.

Og iøvrigt stort tillykke med æren i Hall of fame. Fuldt fortjent :-))

Anonym sagde ...

ÅH, så fint, så fint :)

Majer sagde ...

Det er så gennemført!! Jeg er helt vildt med det! Super skønt eventyr du har skrevet!!

Jeg kan bare ikke gennemskue, hvordan du har sat siderne sammen. Og det irritere mig liiiidt ;-) Vil du røbe det???

/Majer

Charlotte Ravn sagde ...

Det er meget let Majer, der ligger et hvidt indlæg inden i æsken, et harmonika album (altså hvor siderne hænger sammen i en lang række, som er foldet) og der har jeg bare klistret mine sider på.
Send mig en pb hvis det er det rene volapyk og jeg skal prøve om jeg kan finde et link, som viser den usamlet!

Majer sagde ...

Nå ja. Det er jo din præmie, hvor du bare har brugt noget andet papir... *doooh*... at jeg ikke kunne regne det ud ;-)