lørdag, december 08, 2007

8. december

Det var en super hyggelig julefrokost hos Heidi igår, men puh hvor er jeg træt idag! Vi kom først i seng kl. 3.30 (de af os, som holdt ud til det sidste) efter en del snak, grin, lækker mad, rødvin, portvin på nogle mystiske flasker, brandbiler (drinks) og pakkespil uden ret meget snyd!!
Vi glemte helt at afprøve nogle af mine opskrifter på juledrinks!....nå det var vist meget godt, vi skulle jo køre hjem idag! Jeg sov mellem Susanne og Gurli, som begge snorkede lystigt i kor! De påstår, at det gjorde jeg også, men det kan ikke passe!!
Tak for en dejlig aften til Heidi og alle som deltog!

Og så en lille information om vejret

Ved en landsdækkende hvid jul forstås normalt at mere end 90% af Danmark er dækket af sne den 24. december om eftermiddagen. Men ikke kun med et drys af sne eller blot med rim på jorden. Snedybden skal være mere end en ½ cm. Julesneen eller noget af julesneen kan godt være faldet op til mange dage i forvejen.
Med denne definition af hvid jul har der kun været 7 tilfælde siden 1900 i Danmark, og der går således statistisk set i gennemsnit 14 år imellem de hvide jul. De 7 landsdækkende hvide jul var i årene:
Julen 1915
Julen 1923
Julen 1938
Julen 1956
Julen 1969
Julen 1981
Julen 1995
I 1915, 1923 og i 1981 faldt der sne over store dele af landet selve juleaften, endda som forrygende snestorm i 1915 og 1923. Fra 1915 berettes om lukkede veje og jernbaner på grund af sne fra den 22.-29. december, især i Nordvestjylland, hvor Thy-banen var lukket en uge. Her sneede det med mindre ophold i næsten en uge og det var meget blæsende, nu og da storm fra øst og nordøst. Da det var koldest i denne periode var der kuling og 12-14 frostgrader i Nordjylland.
Chancen for en landsdækkende hvid jul er således i al almindelighed kun 7%. I 2 ud af 3 tilfælde eller i 67% af tilfældene er julen den 24. december sidst på eftermiddagen grå og mild. I de resterende tilfælde, ca. 25%, forekommer flere forskellige overgangsformer mellem den landsdækkende hvide jul og den grå, milde jul. Fx kan vejret juleaften være gråt og mildt over de sydlige egne af landet, mens der er frost og sne over de nordlige egne, eller f. eks., som i 1996 hvor det var frostvejr og ingen sne overhovedet om aftenen den 24. december.

Kilde: DMI

Det må altså meget gerne blive en hvid jul i år, der er næsten ikke noget mere hyggeligt end sne juleaften, 1. og 2. juledag......men så må vinteren også godt være overstået for min skyld!Glædelig 8. december til alle jer som kigger forbi!

6 kommentarer:

Charlie sagde ...

Hej - jeg hvisker lidt - hvis du stadig har ondt i håret fra i går. TI HI.
Jeg har det på samme måde med snevejr som du har - næsten. Jeg syn's det ser YNDIGT ud - og det må faktisk godt dække jorden i mange dage for min skyld - men bemærk jeg skrev JORDEN. Ikke fortove, kørebaner osv. Så hvis vor herre kunne finde ud af at lade en læs falde og så holde temperaturerne så det ikke smelter der hvor vi gerne vil kigge på det, så fint med mig.

Anonym sagde ...

Hej Charlotte. Ja hvid jul tror jeg vi alle ønsker os!! Det er så hyggeligt når sneen daler udenfor, og man står indenfor med julemaden og ser på juletræet og har familien omkring sig :)
men alt det sjap og sne i lang tid, vil jeg også helst være for uden ;) God weekend.

Thanni sagde ...

Jepz vi vil ha' hvis jul vil vi :D
Tænk jeg synes jeg kan huske mange flere jul fra min barndom hvor det var hvid jul, men der er da vist sket en erindringsforskydning...eller fem :D

Anonym sagde ...

Godt at I hyggede jer hos Heidi, og jeg ved jo at du er den aller sidste der tørner ind... så mon ikke du selv er ude om det :0))
Jeg er vild med sne, og det er absolut at foretrække frem for regn... det er bare lidt surt når det tør igen, men bare det sker langsomt, så giver det ikke så meget pløre!! Siger en som bor lidt på landet, har i hvertfald ingen fortov... kun pløøøøøre!!!!

Gurli Laursen sagde ...

Hej søde;
Tak for sidst hos Heidi i Gislev - det var rigtig hyggeligt! Den der med, at man ved, man ikke snorker, fordi man aldrig har hørt det selv - den holder altså ikke i retten ;-D
Vil også gerne have en lang hvid jul - med rene landeveje ;-D

Anonym sagde ...

hi hi hun er også amatørmeteolog :O)
...med ondt i håret ? Det lyder da som om I har haft den sjoveste aften...herligt ! Fik også læst dine seneste indlæg...og det er altså bare SJOV læsning ! De der drinks....UHHHHH ! De må vist afprøves :O)